Waterpolodames door winst derde

nieuwegein • Het dameswaterpoloteam van Aquarijn is aan een uitstekend seizoen bezig. Dankzij een 19-7 overwinning op zaterdagavond tegen De Vennen, bezetten de vrouwen van trainer Jorrit Mochel in de 2e divisie C de derde plaats met 29 punten uit 18 wedstrijden.

Aquarijn captain Areth Meijer zegt over de wedstrijd tegen De Vennen: "We waren eigenlijk wel aan onze stand verplicht om de wedstrijd tegen De Vennen te winnen, want die ploeg stond op de tiende plaats. Al zijn onaangename verrassingen natuurlijk nooit uitgesloten".
Het werd tegen De Vennen een doelpuntrijke wedstrijd, die door Aqarijn met 19-7 werd gewonnen. Topscorer was Lieke de Jong. Zij nam zes doelpunten voor haar rekening. De overige treffers kwamen op naam van aanvoerder Areth Meijer en Senna Brands: beiden 4. Myrthe Brinkhof scoorde er 2, Marije ten Hagen, Lotte Kamphuis en Marjolein Thoolen alle drie 1 - al heeft niemand dat laatste doelpunt eigenlijk gezien.

Komende zaterdag komt Aquarijn in het bad van Merwestein voor hete vuren te staan. Dan moet de formatie van Jorrit Mochel het opnemen tegen de nummer twee van de ranglijst: Arethusa. De bezoeksters hebben uit de 18 gespeelde wedstrijden 45 punten gepakt. Meijer: "We hebben de uitwedstrijd tegen Arethusa weten te winnen, maar we weten best dat we flink aan de bak zullen moeten als we zaterdag opnieuw willen winnen".


Balkon Beweegdag

nieuwegein • Op vrijdag 20 mei is het voor de derde keer de Nationale Balkon Beweegdag. Op deze dag gaat SportID Nieuwegein, samen met professionele danstrainers van Beatz DanceStudio en de De Dansfabriek Nieuwegein, langs verschillende locaties om vanaf het balkon met elkaar te bewegen. Ook zal er een leuke muzikale opwarming plaatsvinden onder leiding van de heren van de Swing Dixielandband.