vrijdag 20 mei

Familiestuk ‘Festen’ in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het wereldberoemde familiestuk ‘Festen’ treft je als een mokerslag. Familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld.

zaterdag 21 mei

André Kuipers met ‘Space Academy Live (8+)’ in DE KOM
16:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Tijdens de wervelende show ‘Space Academy Live (8+)’ reis je naar de verste uithoeken van het heelal. Met bijzondere videobeelden en live-experimenten komt de ruimte écht tot leven.

zondag 22 mei

‘Reizen is een feestje (2+)' in DE KOM
11.00 en 14.00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica.

dinsdag 24 mei

Cabaretier Dolf Jansen in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
‘Het Jansen Vaccin' krijgt een vrolijke voorjaarsbooster. In overleg met het Ministerie van VWS en de resten van de culturele sector in Nederland is besloten dat Dolf Jansen een geupdate versie van zijn oudejaars ‘Het Jansen Vaccin' speelt.

vrijdag 27 mei

Klaverjasavond
19.30, Nieuwegein, Petanque Centrum Nieuwegein, Galecopperzoom 1
Prijzen zijn geldprijzen. Ook is er een loterij. Er wordt met de PIN betaald.

Aanstormende talenten bij ‘Cabarestafette' in DE KOM
20.15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
De formule van ‘Cabarestafette' is simpel en doeltreffend: drie aanstormende talenten voor de prijs van één. Een mooie kans dus om jong, bruisend talent te spotten. Elke avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. Vaak gaat het om winnaars van de verschillende cabaretfestivals, die de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen en zo podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen.

Cabaret bij Beth en Flo
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo de muren af van het studeerkamertje waar ze jarenlang eindeloos etudes en fuga's van Bach op de piano oefenden. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten, moeten kapot. Want waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang bij ‘Niet wat je denkt' van een veelbelovend cabaretduo.