De heren van MHCN vieren feest: ze zijn gepromoveerd naar de tweede klasse.
De heren van MHCN vieren feest: ze zijn gepromoveerd naar de tweede klasse. Foto: Aangeleverd

Hockeyclub Nieuwegein viert feest

nieuwegein • Het feest vond eerst in Utrecht plaats en wat later op het eigen honk in Nieuwegein. 

De heren moesten het tegen concurrent Rijnvliet opnemen in Utrecht. De inzet was niet meer of minder dan promotie naar de tweede klasse. Er was dus volop spanning.

Harde werkers

MHCN begon uitstekend. De formatie van de succesvolle trainer Sebas Pronk ging rusten met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft bleek de scherpte er aanvankelijk af te zijn. Mede daardoor wist Rijnvliet terug te komen tot 2-3. Toen MHCN zich weer enigszins had hersteld, werd het 2-4. Rijnvliet gaf zich echter nog niet gewonnen: 3-4. Verder lieten de hardwerkende Nieuwegeiners het echter niet komen. De ploeg speelde de slotfase volwassen uit en wist de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden.

Doelstelling

Volgend seizoen zullen de Nieuwegeinse hockeyheren hun geluk moeten gaan beproeven in de tweede klasse. Ze zullen dan opnieuw worden begeleid door trainer-coach Sebas Pronk, trainer Jurjen Rypkema en manager Michel Bijvoet. Het drietal heeft weer een jaar bijgetekend. Promotie naar de tweede klasse was in feite ook de doelstelling van dit seizoen.

Aanvoerder Sander Both zegt daarover: "Tijdens een teamweekend in België vorig jaar vonden we dat het voor Nieuwegein weer tijd was om naar de tweede klasse te promoveren. We waren van mening dat er voldoende potentie in ons team aanwezig was om dat doel te verwezenlijken. In de eerste helft van het seizoen zag dat er overigens nog niet naar uit. Toen lieten we teveel punten liggen. Na de winterstop ging het gelukkig beter en wisten we heel wat wedstrijden te winnen.’’
De Nieuwegeinse captain, die overigens wegens een fikse knieblessure moest afhaken, ziet het optreden in de tweede klasse met veel vertrouwen tegemoet. "Met ons huidige niveau moeten we in de tweede klasse goed kunnen meekomen. We hebben inmiddels al heel wat keren tegen eerste- en tweedeklassers geoefend, en dat ging goed. Natuurlijk is het jammer dat onze selectie niet helemaal intact blijft. Een aantal jongens stopt wegens studie. Er wordt echter hard gewerkt om vervangers aan te trekken. Met de toekomst zit het daarom wel goed."

Thijs Middelkoop