Bedrijventoernooi

nieuwegein • In Sport- en Evenementencomplex Merwestein wordt op donderdag 16 juni een bedrijvenvolleybaltoernooi gehouden.

Het toernooi werd jarenlang georganiseerd door secretaris Ed Lasut van de Nieuwegeinse volleybalclub NVC. Hij overleed vorig jaar. Het bedrijvenvolleybaltoernooi wordt daarom vanaf heden voortgezet onder de naam 'Ed Lasut Bedrijventoernooi'.

De eerste vijf inschrijvingen voor het toernooi zijn inmiddels al binnen. De organisatoren hopen op twaalf tot vijftien inschrijvingen in totaal.

Het bedrijventoernooi is een van de evenementen waarmee NVC zich de komende tijd wil profileren. De vereniging van het voorzittersduo Sander Bos en Willem Blankevoort timmert de laatste maanden hard aan de weg. 

Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen het stimuleren van de groei van de vereniging, stimuleren van 'de gezelligheid' en het op orde hebben van de basisprocessen.

De kennismakingslessen op de basisscholen worden belangrijk gevonden: er wordt gehoopt dat die een nieuwe instroom opleveren. Op winkelcentrum Cityplaza is er met Pinksteren tussen 13.00 en 14.00 uur een volleybaldemonstratie.

De vereniging wil ook met 'de gezelligheid' een stap vooruit maken. Zo werd er voor de jeugd in Austerlitz een kamp georganiseerd. NVC gaat verder met alle leden op de beachvolleybalvelden van Merwestein aan de slag. 


Sport- en beweegadvies

nieuwegein • De buursportcoaches van SportID zijn iedere dinsdag tot aan de zomervakantie van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig op Cityplaza in het FitCity-pand (Binnenstede 25, naast Bagels & Beans). Voor al je vragen op het gebied van sport en bewegen kun je hier gratis terecht.