vrijdag 27 mei

Klaverjasavond
19.30, Nieuwegein, Petanque Centrum Nieuwegein, Galecopperzoom 1.
Kosten: 4.00 euro p.p. Prijzen zijn geldprijzen. Ook is er een loterij. Er wordt met PIN betaald.

Aanstormende talenten bij ‘Cabarestafette’ in DE KOM
20.15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
De formule van ‘Cabarestafette’ is simpel en doeltreffend: drie aanstormende talenten voor de prijs van één. Een mooie kans dus om jong, bruisend talent te spotten. Elke avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl.

Cabaret bij Beth en Flo in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang bij ‘Niet wat je denkt’ van een veelbelovend cabaretduo op vrijdag 27 mei in DE KOM.

woensdag 1 juni

Natuurwandeling Lek en Kromme IJssel
09:30, carpoolplaats A2, Nieuwegein-Zuid Lekzijde
Ommetje Lek en Kromme IJssel met IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. Een wandeling van ruim 6 km langs rivier, uiterwaard en bos. Deelname is gratis. Aanmelden via: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

donderdag 2 juni

Lezing KunstGein
19:30, Nieuwegein, KunstGein Podium, Stadsplein 1
Wat is de symboliek van dieren in de kunst? Sinds wanneer worden die gebruikt om iets af te beelden? Wat bedoelt de maker met het afgebeelde dier? En hoe plaatsen we dat in de tijd? Barry Heinrichs, kunsthistoricus, vertelt er alles over. Waar het ene dier in de ene periode een symbolische betekenis had, was het in een andere periode slechts een decoratief onderdeel of zelfs een statussymbool. Inschrijven kan tot 27 mei via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. 'Lezing Symboliek'. Na bevestiging inschrijving betaling 15 euro p.p. incl. koffie/thee. Stadspas geldig.

De 3JS spelen U2 in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het is vijf jaar gelden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2, met het verhaal van het legendarische album ‘The Joshua Tree' uit 1987. Op donderdag 2 juni in DE KOM steken de 3JS de show in een spectaculair nieuw jasje. Velen beschouwen ‘The Joshua Tree' als het beste dat U2 maakte, met hits als ‘Where The Streets Have No Name', ‘With Or Without You' en ‘I Still Haven't Found What I'm Looking For'.

‘Back to the country' in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Back to the Country viert zijn tweede lustrum en is daarmee de langstlopende countrymuziekproductie in Nederland. Met klassiekers uit de rijke countryhistorie en uitstapjes naar aanverwante stijlen zorgen zanger/gitarist Dick van Altena en de band Savannah dat alle ingrediënten voor een onvervalst avondje nostalgie aanwezig zijn.