Boek over duurzaam kleding maken uitgebracht

ijsselstein • Noëlle As is geboren en getogen in IJsselstein. Ze richtte na haar studie Mode met medestudente Lea Pauw haar kledingmerk Bomb op. Nu hebben ze een boek uitgebracht waarin ze laten zien dat zelf kleding maken niet moeilijk hoeft te zijn: 'Hoe maakt u het?'.

Nog regelmatig komt Noëlle vanuit haar huidige woonplaats Amsterdam terug om haar ouders te bezoeken en op vrijdag over de markt te struinen. "We kregen zo ontzettend vaak de vraag: ‘Hoe maken jullie je eigen kleding?' dat we besloten een boek hierover te maken. We hebben anderhalf jaar heel hard aan het boek gewerkt en zijn echt trots op het eindresultaat. Nu kan iedereen heel gemakkelijk zelf aan de slag."

Beide dames hebben hun eigen merk Bomb opgericht waar ze restpartijen kleding en materialen omtoveren tot nieuwe items. Duurzaamheid staat centraal in hun werk. In het boek  'Hoe maakt u het?' hebben zij hun ervaring en kunde gebundeld om te laten zien hoe je zelf aan de slag kunt met het maken van kleding.

In het boek staan onder meer eenvoudige patronen van flared broeken, wrap tops en ook hoe je een naaimachine inrijgt en hoe je oude cowboy laarzen verft. "Heb je nog nooit zelf kleding gemaakt? Geen probleem, want in het boek leggen we het stap voor stap uit." Noëlle en Lea delen ook hun tips over waar je mooie stoffen op de kop kan tikken en ze nemen je mee in de zoektocht naar materialen in eigen huis.

Het boek is te bestellen via bombthebrand.nl en verkrijgbaar bij boekhandel Logica in IJsselstein.


Klaverjassen

nieuwegein • In De Voorhof (Wiersdijk 8b) wordt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur geklaverjast. Er is gratis koffie met een hapje. Bel voor meer informatie met Henk Korhorn: 06 51 11 05 35.