De nieuwe ambulancestandplaats van RAVU aan de Koekoekslaan in Nieuwegein.
De nieuwe ambulancestandplaats van RAVU aan de Koekoekslaan in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd
met video

Nieuwe standplaats voor ambulances in Nieuwegein officieel geopend

Algemeen

NIEUWEGEIN •  De nieuwe standplaats van de Regionale Ambulancezorg Voorziening Utrecht (RAVU) in Nieuwegein is woensdag officieel geopend door burgemeester Frans Backhuijs. Deze ambulancestandplaats is inmiddels al een jaar in gebruik: door de coronapandemie kon een officieel openingsmoment niet eerder plaatsvinden.

Na meer dan 25 jaar nam de RAVU vorig jaar afscheid van haar oude standplaats in een deel van de brandweerkazerne aan de Nevelgaarde in Nieuwegein. De ambulancedienst is verhuisd naar de Koekoekslaan in Nieuwegein, dicht bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Antonius Ziekenhuis. 

Energiezuinig
Alle ambulances rijden door één ingang het pand binnen en via de andere kant weer naar buiten. Het gebouw aan de Koekoekslaan is energiezuinig met hoge isolatiewaarden, zonnepanelen, een sedumdak en watercollectoren. Het opgevangen water wordt gebruikt om de toiletten door te spoelen.

"Met deze nieuwe standplaats werken we dichter bij de SEH van het St. Antonius en huisartsenpost UNICUM. Hierdoor versterken we onze samenwerking in de acute zorg in de regio", aldus Jack Versluis, bestuurder bij RAVU.

RAVU
De RAVU is verantwoordelijk voor de ambulancezorg in de provincie Utrecht. De dienst heeft 13 standplaatsen en 7 steunpunten verspreid over de provincie Utrecht.