Klimaatfietstocht

nieuwegein • De Groene Dorpskerk, Samen Duurzaam Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegein organiseren op 11 juni een klimaatfietstocht. Dit om te laten zien wat er allemaal al gebeurt in Nieuwegein om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen.  

Het vertrek is om 10.00 uur vanaf de Dorpskerk (Nedereindseweg 1). Op hetzelfde adres wordt om circa 12.00 uur afgesloten met een kof koffie of thee.  

De klimaatfietstocht leidt deelnemers in ongeveer twee uur langs een aantal van de genomen maatregelen in Nieuwegein tegen de gevolgen van klimaatverandering. "Je zult zien dat veel maatregelen niet alleen effect hebben op het aanpassen aan de klimaatverandering, maar ook positief zijn voor de biodiversiteit. Je hoort tijdens de tocht dat veel Nieuwegeinse vrijwilligers(organisaties) actief zijn voor duurzame ontwikkeling, een veelomvattend thema, van onze stad", aldus de organisatie van de tocht.

Zij willen iedereen graag kennis laten maken met duurzame initiatieven. Deelnemers zien tijdens de tocht bijvoorbeeld bestrijding van hittestress, grote bloemenperken, een duurzame buurttuin, het klimaatplein en het Natuurkwartier. De tocht start met een korte inleiding en onderweg stappen deelnemers regelmatig af voor een korte toelichting.

Opgeven voor deze fietstocht kan via een e-mail naar sdnvoort@gmail.com onder vermelding van je naam en het aantal personen. Het maximaal aantal deelnemers voor de tocht is ongeveer 20. Bij slecht weer wordt de fietstocht uitgesteld.