Trainer Drikus Betzold nog een jaar bij JSV vrouwen

nieuwegein • Drikus Betzold (76) is al zo’n tien jaar trainer van het vrouwenelftal van JSV. Nog steeds zijn de dames van JSV niet op hem uitgekeken. "Ze hebben me gevraagd er nog een seizoen aan vast te knopen. Ik blijf dus nog een jaar", zegt Drikus.

Het vrouwenelftal van JSV is dit seizoen als derde geëindigd. Ze staan in de vierde klasse F op de derde plaats. "Ik vind dat ze het goed hebben gedaan’", aldus Drikus. "We hadden zelfs nog wat hoger op de ranglijst kunnen staan als we niet twee talentvolle meiden waren kwijtgeraakt." 

Het vrouwenelftal sloot zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd tegen het tweede elftal van Houten. Die wedstrijd werd met 3-2 verloren. De Nieuwegeinse dames nemen komend weekend nog deel aan een toernooi in Heerenveen. Daarna begint de zomerstop.

Trainer Drikus is als speler begonnen bij het toenmalige Utrechtse Midlandia. Later volgden onder meer DOS, de club met spelers als Tonny van der Linden en Louis van de Bogert, Stichtse Boys en Voorwaarts.
"Ik ben op mijn 24e al training gaan geven", aldus Drikus. Hij heeft nu bij JSV zo’n 17 dames onder zijn hoede. "Ik zou het leuk vinden als er nog een paar nieuwe meiden bij zouden komen. Ze zijn van harte welkom."


Winst voor Geinoord

nieuwegein/vianen • Het team van Geinoord U19 heeft de beker in het Internationaal Jeugdtoernooi van Brederodes Vianen veroverd. In een U19 poule met, Madese Boys, sv Vrone, tsv Gudok, UVV, v.v. Brederodes, v.v. Lekvogels en v.v. Unicum bleek Geinoord de sterkste. Geinoord U19 versloeg in de finale Lekvogels U19 na penalty's en mocht de beker uit de handen van de burgemeester van Vijfheerenlanden Sjors Fröhlich in ontvangst nemen.