RMN leegt in zomerperiode wekelijks de groene container

RMN leegt in zomerperiode wekelijks de groene container 

nieuwegein • Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) leegt in de zomerperiode de groene container weer wekelijks. Dit is de container voor groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT). In de periode van 13 juni tot en met 26 augustus 2022 mogen inwoners hun groene container op de juiste inzameldag vóór 7.30 uur aan de weg plaatsen.

"Er zijn veel redenen om GFT gescheiden in te zamelen", aldus het reinigingsbedrijf. "Maar liefst 80 procent van het GFT wordt verwerkt tot compost en groen gas. De verwerking tot compost en groen gas zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen. Als u uw afval goed scheidt, houdt u maar een kleine hoeveelheid restafval over. Doordat RMN de GFT-container vaker leegt, raakt deze niet overvol en voorkomen we stankoverlast."

De extra inzamelrondes lopen in de periode van 13 juni tot en met 26 augustus. De rest van het jaar leegt RMN de GFT-container elke twee weken. 

Afvalwegwijzer
Naast het gewone groente- fruit- en tuinafval mogen mensen ook eierschillen, koffiefilters met koffiedik en etensresten, waaronder gekookt voedsel, vis en vlees (ook graatjes en botjes) in de groene container gooien. "Twijfelt u wat er wel en niet in de container mag? Het antwoord vindt u in de RMN app met handige afvalwegwijzer. Aan de hand van uw zoekopdracht laat deze u gelijk zien in welke container uw product hoort", aldus het reinigingsbedrijf.