Wereldhave en gemeente Nieuwegein tekenen overeenkomst.
Wereldhave en gemeente Nieuwegein tekenen overeenkomst. Foto: Aangeleverd

Overeenkomst voor versterking binnenstad

nieuwegein • Wethouder Hans Adriani en Pieter Polman van Wereldhave tekenden vorige week woensdag een intentieovereenkomst voor de versterking van de Nieuwegeinse binnenstad. 

Het doel is "een goed functionerende, toekomstbestendige en duurzame binnenstad te creëren, een die aansluit bij de wensen van zowel ondernemers, bezoekers als inwoners", aldus Wereldhave in een persbericht. Een speerpunt hierbij is het toevoegen van nieuwe bezoekredenen voor het stadscentrum van Nieuwegein en de transformatie van Cityplaza naar zogenaamd 'Full Service Center'.

“Hiermee onderstrepen wij onze gedeelde ambities op thema’s als vitaliteit, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit,” aldus Pieter Polman. “Met de Full Service Strategie van Wereldhave geven wij hieraan invulling. Ons doel is om bezoekers vaker een alibi te geven voor een bezoek aan Nieuwegein. Dit bereiken we door functieverbreding waarin naast retail ook leisure-, gezondheid-, sport- en horecafuncties de ruimte krijgen.”

Ook gemeente Nieuwegein kan zich vinden in de inhoud van de intentieovereenkomst. "Onze ambitie is om van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken”, licht wethouder Hans Adriani toe. "Voor het verwezenlijken hiervan werken wij graag intensief samen met partijen als Wereldhave. We gaan er samen voor zorgen dat hier een vitaal kernwinkelgebied ontstaat waar een variëteit aan functies samenkomt. Een levendige binnenstad die zich aanpast aan de veranderende wensen en behoeften.”

In de komende periode zal de inhoud van de intentieovereenkomst worden vertaald naar een concrete langetermijnvisie en een (her)ontwikkelplan.