Sport- en speldag voor jongeren met beperking

nieuwegein • In en rondom Fort Vreeswijk vindt op zaterdag 25 juni een sport- en speldag plaats, georganiseerd door Rotaryclub Nieuwegein. Deze dag is speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving.

Het wordt de veertiende editie van de sport- en speldag. Vanwege de coronapandemie kon het evenement twee jaar achtereen niet doorgaan. "We vonden dit allemaal erg jammer", aldus de organisatie". 

Deze is volgens de Rotaryclub al jaren een begrip. "Het evenement is met name bijzonder, omdat het hele gezin is uitgenodigd. De deelnemers kunnen dus ook hun broertjes en of zusjes zien meedoen. Daarnaast is het ook leuk voor de ouders: die ontmoeten elkaar op een informele manier en wisselen informatie met elkaar uit. Door de sport-en speldag zijn al vele vriendschappen ontstaan."

De organisatie hoopt dit jaar weer op een gezellig sportdag met "een sportende burgemeester, misschien zelfs weer een wethouder, veel winnaars, veel medailles, een lekkere bbq en de bekende goodie bag na afloop." 

Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun bieden aan mensen die dat nodig hebben.