vrijdag 24 juni

‘Superjam’ bij Cultuurcentrum De Partner
20:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401A
Zin in een gezellige avond vol muziek? Kom naar Superjam in de Partner, Nedereindseweg 401A. We gaan lekker met elkaar een stukje muziek neerzetten. Je bent welkom om te komen spelen of zingen of kijken en luisteren. Plezier staat voorop. Voor muzikanten is aanmelden verplicht via superjam@departnernieuwegein.nl. Kan je deze maand niet? Houd het programma in de gaten. 15 Juli is het weer superjam.

zaterdag 25 juni

Hippiefeest bij Cultuurcentrum De Partner
20:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401A
Een zomers feestje in cultuurcentrum de Partner aan de Nedereindseweg 401A. Vanavond met de live band The Beatkings die de sterren van de hemel spelen met de onvergetelijke sixtiesmuziek van The Beatles tot The Stones en van The Kinks tot... Trek je wijde pijpen aan of je beatjurk. Steek een bloem in je haar en voel je geweldig. We kunnen wel wat love, peace and music gebruiken. Entree Solo 15 euro, Stadspas/Jongeren t/m 25 jaar 5 euro. Toeslag ticket aan de zaal 2 euro. Deur open om 19.30 uur. Bestel kaarten via www.departnernieuwegein.nl

Openluchtconcert in Rijnhuizen
20:00, Nieuwegein, Rijnhuizen
Op een groot podium op pontons naast het theehuis van kasteel Rijnhuizen wordt een concert gegeven. Neem plaats op de kadebanken aan de Herenstraat of op de houten bankjes op het fietspad. Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) speelt voor u. Daarnaast zijn de Indigo Bigband en het dameskoor RefreshSing van de partij. Mezzosopraan Lisa Defeyter en zanger Ed Carree zingen samen met hen afwisselend bekende nummers. Stadsdichter Ton de Gruijter zette een lofdicht over het 50-jarige Nieuwegein op de wijs van Land of hope and glory. De toegang is gratis.

dinsdag 28 juni

Vogelspotten in de Zouweboezem bij Ameide
18:30, Nieuwegein, parkeerterrein NBC (Blokhoeve)
Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein u graag mee naar de Zouweboezem bij Ameide. Dit uniek stukje moerasgebied is een walhalla voor diverse moerasvogels. Hier brengen met succes de purperreiger, blauwborst en zwarte stern hun kuikens groot. Wellicht komen we de uitgevlogen jongen tegen. Aanmelden bij chriskling@vogelwacht-utrecht.nl.

woensdag 29 juni

Zomerfeest op Buurtplein Zuid
15:00, Nieuwegein, Buurtplein Zuid, Ratelaar 35
Maandelijks pakt het kinderwerk op Buurtplein Zuid groter uit met een Kidsplein XL. Daarom is Buurtplein Zuid in zomerse sferen tijdens het zomerfeest. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen tijdens het zomerfeest zomerse smoothies maken, een strandtas pimpen en freerunnen. Kinderen onder de 8 jaar zijn welkom onder begeleiding van hun ouders. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Neem voor meer informatie contact op via kinderwerk@movactor.nl.