Theehuys met rondvaartboot bij Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein.
Theehuys met rondvaartboot bij Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd

Gratis boottocht en diner voor Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Museumwerf Vreeswijk en Dorpshuis Fort Vreeswijk nodigen Oekraïense vluchtelingen die verblijven in Nieuwegein uit om te varen, koken en samen te eten. Dat staat in een persbericht.

“Ook Vreeswijk leeft in deze zware tijd mee met de tijdelijke inwoners uit Oekraïne. Om even wat leuke afleiding te hebben nodigen we hen - en hun gezinnen - graag uit voor een boottocht en een diner”, zo melden de organisaties.

Programma
De activiteit vindt maar liefst vier keer plaats: op 3, 10, 17 en 24 augustus. Het programma duurt elke keer van 14.00 tot 19.00 uur. Een deel van het programma volgen kan ook.

• 14.00 uur: Ontvangst op Museumwerf Vreeswijk, inclusief een bezoek aan het museum aldaar;
• 15.00 uur: Vaartocht;
• 17.00 uur: Ontvangst in Dorpshuis Fort Vreeswijk waar de maaltijd wordt bereid;
• 17.45 uur: Gezamenlijke maaltijd (tot 19.00 uur).

Deelname aan de activiteit in gratis.

Koken
De Museumwerf en het Dorpshuis zijn op zoek naar mensen uit Oekraïne die met vrijwilligers een maaltijd uit de Oekraïense keuken willen bereiden voor alle deelnemers. Gegadigden kunnen een e-mail sturen naar info@fortvreeswijk.nl.

Aanmelden
De organisaties vragen iedereen die contact heeft met inwoners uit Oekraïne deze activiteit onder de aandacht te brengen en hen te helpen met de aanmelding.

Aanmelden kan door een bericht te sturen aan info@fortvreeswijk.nl. “Geef daarbij aan op welke datum of data u mee wilt doen, en met hoeveel personen u komt”, aldus de organisaties.

Mensen kunnen één keer deelnemen aan de vaartocht, en maximaal twee keer aan het eten.