Vlinders tellen

regio • De jaarlijkse tuinvlindertelling van De Vlinderstichting vindt plaats in het weekend van 15 tot en met 17 juli. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen.

Dankzij deze telling weet De Vlinderstichting welke vlinders er in de zomer in tuinen rondvliegen. Met die informatie kunnen ze beter beschermd worden. De weersverwachtingen zijn gunstig: het wordt behoorlijk warm, dus er zullen waarschijnlijk veel vlinders geteld kunnen worden.

Vorig jaar zijn er ruim 10.000 tellingen gedaan en werden ongeveer 110.000 vlinders geteld. De nummer 1 was toen snel duidelijk: de atalanta. Er werden tienduizenden exemplaren gezien en hij was ook in veel tuinen aanwezig: 84 procent van de tellers zag een of meer atalanta's. De dagpauwoog werd tweede en het klein koolwitje werd derde.

Herkenningskaart
Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via www.tuintelling.nl. Wie de vlinders nog niet zo goed uit elkaar kan houden, kan de vlinderherkenningskaart downloaden of een papieren versie bestellen.