Beursvloeropening door burgemeester Frans Backhuijs.
Beursvloeropening door burgemeester Frans Backhuijs. Foto: Fototeam KenM

Na twee coronajaren weer een live editie van de Nieuwegeinse Beursvloer

Algemeen

NIEUWEGEIN • Samen voor Nieuwegein (SvN) organiseert dit najaar weer de jaarlijkse ‘Beursvloer’, een evenement waar matches worden gesloten tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Na een digitale editie en een afgelaste editie - vanwege de coronapandemie - is het nu weer tijd voor een live editie.

Het evenement vindt plaats op donderdag 20 oktober van 16.00 tot 18.00 uur bij het ROC Horeca & Toerisme College aan de Newtonbaan 12 in Nieuwegein. Inschrijven voor het evenement kan via deze website

Gesloten beurs
Tijdens de Beursvloer - die dit jaar voor de twaalfde keer plaatsvindt - komen vraag en aanbod tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid samen. En dat alles met gesloten beurs. Denk aan diensten, mensen, middelen, kennis en kunde.

“Kunnen we die middag twee partijen aan elkaar koppelen, dan spreken we van een match”, zo schrijft SvN in een persbericht.

Matches
Er zijn volgens de organisatie vier typen matches mogelijk, namelijk:

• Helpende handen: een bedrijf komt bijvoorbeeld een dag klussen op een schoolplein;
• Middelen en materialen: een timmerbedrijf heeft bijvoorbeeld specifieke materialen over en wil dit aan een maatschappelijke organisatie schenken;
• Kennis en kunde: een organisatie heeft bijvoorbeeld hulp nodig bij het verbeteren van haar website;
• Dubbel genieten: bijvoorbeeld eenmalig of vaker samen iets leuks doen, zoals knutselen met kinderen met een beperking.

Maatschappelijke betrokkenheid
Vanaf nu kunnen bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen, zich aanmelden met hun aanbod. Ook maatschappelijke organisaties die een hulpvraag hebben, kunnen zich aanmelden. “Samen versterken we zo de Nieuwegeinse samenleving”, aldus SvN.

Ontmoeten
De beursvloer is volgens SvN “voor veel organisaties een mooie gelegenheid om (vak)mensen te ontmoeten en de start van vele mooie samenwerkingen”. Wanneer twee partijen een match gemaakt hebben, gaan ze op de beursvloer naar de notaris Deze zet zijn handtekening onder de match.

Accountant Jeroen Witteveen van HLB Blömer berekent de maatschappelijke waarde van de matches. Net als voorgaande jaren wordt de Beursvloer door burgemeester Backhuijs geopend.