Afbeelding
Foto: Stockfoto (123RF.com)

Woning aan Zeearend in Nieuwegein blijft langer gesloten: ‘Voortdurende dreiging’

Algemeen

NIEUWEGEIN • De woning aan de Zeearend in Nieuwegein die vorige week om veiligheidsredenen werd gesloten, blijft voorlopig op slot. Dat heeft burgemeester Frans Backhuijs besloten. “Dit vanwege een voortdurende dreiging”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De woning blijft in ieder geval tot 25 juli dicht. Daarnaast wordt tot 31 juli cameratoezicht ingezet in het gebied van de Zeearend. Beide beslissingen zijn volgens de burgemeester noodzakelijk in het belang van de openbare veiligheid.  

Meerdere woningen
Het is de derde gesloten woning in de regio Utrecht die langer op slot blijft, waarschijnlijk vanwege vanwege een conflict in het drugsmilieu. Ook de burgemeesters van Stichtse Vecht (in Tienhoven) en Vijfheerenlanden (in Hoef en Haag) namen eerder deze week al dezelfde beslissing.

Ook daar was de reden voor de verlenging een voortdurende dreiging. Een woordvoerder van de politie laat weten dat die dreiging nog even groot is als toen de woningen werden gesloten.

Explosies
Bij een aantal van de inmiddels gesloten woningen vond ook een explosie plaats. De eerste daarvan was in de nacht van 1 op 2 juli bij een woning in Hoef en Haag. De nacht daarop werden bewoners van een chaletpark in Tienhoven opgeschrikt door luide knal. In totaal zijn er inmiddels zeven woningen gesloten in verband met deze zaak. Naast woningen in deze regio, gaat het ook om een woning in Huizen.

Op 7 juli werd een 42-jarige Hagenaar aangehouden in zijn woonplaats in verband met deze zaak. De man wordt onder meer verdacht betrokken te zijn bij het plaatsen van de explosieven in Hoef en Haag en Tienhoven.

De politie is nog steeds op zoek naar andere betrokkenen. Mensen die iets gezien hebben van de explosies of meer informatie hebben over de incidenten, worden opgeroepen hun informatie te delen met de politie.  

Bron: RTV Utrecht