Hoogendoorn kan het volleybal niet helemaal achter zich laten

nieuwegein • Sjoerd Hoogendoorn, wiens sterkste onderdelen het serveren en aanvallen zijn, mag dan straks wel international-af zijn, hij denkt er nog niet aan om helemaal met volleyballen te stoppen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Maar veranderingen komen er zeker.

"Ik heb alleen geen tijd meer om te volleyballen op hoog niveau. Daar gaat veel tijd inzitten en die ga ik nu meer gebruiken voor mijn gezin en vooral voor mijn studie geneeskunde. Ik blijf in clubverband doorgaan. Om precies te zijn bij het IJsselsteinse Vives. Daar ben ik vorig jaar al begonnen. Het begon daar leuk voor mij, want we werden dat jaar kampioen van de eerste divisie. Komend jaar spelen we Topdivisie, een niveau onder de eredivisie."

Huisartsenpost

Sjoerd Hoogendoorn gaat komend jaar dus meer tijd krijgen, tijd die hij gaat steken in zijn gezin en vooral in zijn studie geneeskunde. Volgens zijn partner staat het als een paal boven water dat hij arts wil worden. Niet voor niets is hij al weer anderhalf jaar werkzaam op de huisartsenpost in Nieuwegein.

"Het is mooi en dankbaar werk maar niet altijd zonder problemen", aldus Sjoerd. "Er is een groot personeelstekort omdat de werkdruk hoog is, mede omdat er niet veel mensen bereid zijn om in de NAW uren te werken. Wat de meer ervaren collega’s merken is, dat mensen steeds meer bellen naar de huisartsenpost omdat zij verwachten, dat er 24/7 huisartsenhulp beschikbaar is.

Ze zeggen overdag door allerlei oorzaken geen tijd te hebben. Maar dan wordt vergeten dat de spoedpost er alleen is voor zaken die echt niet tot de volgende dag of tot na het weekend kunnen wachten. Ik ben blij dat ik nu de kans heb gekregen dat even onder de aandacht van iedereen te brengen."