Minder coronapatiënten belanden in ziekenhuis

nieuwegein • Na het aantal landelijke positieve Coronatests daalt nu ook het aantal ziekenhuisopnames wegens corona steeds sneller in Nederland. Dat is goed nieuws, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Een recente telling levert in Nieuwegein een aantal positief geteste personen op van 11. Van hen is (nog?) niemand in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal besmettingen met het Coronavirus in Nieuwegein per 100.000 inwoners komt op dit moment neer op 17.

Thuistests niet meegeteld

Vorige week belandden landelijk gemeten 431 coronapatiënten in een ziekenhuis. Dat waren er de week ervoor nog 647. Dat wil volgens het RIVM en de GGD niet zeggen dat het probleem met corona definitief achter ons ligt. Er zijn landelijk nog altijd ruim 21.000 positieve tests per week en met de vakantieperiode meegewogen, kan dat aantal nog stijgen. Waakzaamheid blijft dus belangrijk. Maar voorlopig is de zomergolf afgezwakt tot het niveau van half juni. Let wel: thuistests zijn in de cijfers niet meegenomen. Bij een positieve test moet altijd de GGD worden geraadpleegd.