Afbeelding
Foto: PR

Sport en spel in Wijkersloot voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar

Algemeen

NIEUWEGEIN – In sporthal Wijkersloot vindt zaterdag 27 augustus van 12.00 tot 16.30 uur een sport- en spelevenement plaats. Alle kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar oud zijn welkom om deel te nemen aan de verschillende activiteiten.

Het evenement is tot stand gekomen door een samenwerking van Stichting Gezondheidsboost en Movactor. “Het thema van de middag is New York”, vertelt Vincent Wartena van Gezondheidsboost. “Daar wordt veel buiten gespeeld, we gaan zoveel mogelijk Urban sporten laten plaatsvinden. Sporten die daar populair zijn en dan kan je denken aan free-running, basketbal, kickboksen, touwtje springen. Een thema geeft meer beleving bij kinderen.”

Weerbaarheid

“Het wordt een middag met veel sporten met roulatie. Daarna is er een workshop kickboksen voormeiden en jongens. Dat heeft ook een diepere laag. Je kunt sporten gebruiken om het te hebben over de leefwereld, over grenzen aangeven en weerbaarheid”, vult Petra van Es, kinderwerker Movactor, aan. Haar collega jeugdwerker Nino Hensen: “In mijn werk heb ik ervaren dat het verbinden van kinderen aan hun omgeving een gevoel van veiligheid geeft. Subokser, een lokale sportschool, leent ons die dag een aantal jongeren uit om de samenwerking met de jeugd aan te gaan. Ze kunnen een rolmodel zijn voor de kinderen. Je krijgt saamhorigheid en zelfvertrouwen. Omgaan met tegenslag, doorzetten, om hulp vragen, thema’s die je tegenkomt bij sporten. Maar ook in het dagelijkse leven.”

Sport en spel

Petra: “De middag wordt een mengelmoes van sport, spel en creativiteit. En is bedoeld voor alle kinderen uit Nieuwegein.” Vincent: “We proberen ook de Oekraïense gemeenschap te bereiken. Die kinderen kunnen sport ook leuk vinden. Kinderen hebben de neiging zich aan elkaar op te trekken. Het is heel fijn als je een spel hebt met veel regels dat er een paar zijn die het gelijk snappen en de rest mee kunnen nemen. Kinderen die nog maar weinig naar sportverenigingen zijn geweest moeten soms even wennen. He, ik speel in een team, dit zijn de regels, omgaan met winst en verlies, fairplay. Het is vaak een confrontatie: dit kan ik nog niet, dit moet ik nog leren, dit is een uitdaging voor me.”

Nino: “Voor ouders is het ook leerzaam om spelende kinderen te zien. Die nodigen we ook uit om te komen kijken. Er is een grote tribune.”

Deelname aan de middag is gratis. Aanmelden via www.mijnsportid.nl. Vragen? Bel 06 49897409, Louise Mastenbroek.