De dames van New Stars moeten het 'alleen' doen.
De dames van New Stars moeten het 'alleen' doen. Foto: PR

Basketbalsters missen de heren

nieuwegein • Basketbalclub New Stars gaat de competitie in zonder een herenteam. De dames daarentegen verschijnen straks gewoon aan de start van het nieuwe seizoen.

De vereniging is overigens druk bezig met het samenstellen van een nieuwe heren seniorenteam. De ploeg die afgelopen seizoen nog in de tweede divisie uitkwam, komt juist een paar spelers tekort om deel te nemen aan de competitie die binnenkort begint.

Vaderschap

Sommige heren zijn gestopt omdat ze vader zijn geworden, anderen gaan richting de veertig en vinden het daarom tijd om er mee te stoppen. De club zit overigens zeker niet stil want de nodige proefspelers hebben zich al aangemeld om voorlopig op de maandagavonden van 20.15 uur tot 21.30 uur te trainen in sporthal Wijkersloot, met als doel om na de Kerst weer aan de competitie te gaan deelnemen. Als er veel aanmeldingen zijn, kan de club ook besluiten twee herenteams in te schrijven. Ook degenen, die nog geen ervaring hebben met basketbal, zijn welkom.

Middenmoot

In tegenstelling tot de heren gaan de dames wel gewoon competitie spelen. Het eerste vrouwenteam, al jaren tot grote tevredenheid van de club onder leiding van coach Michelle den Daas, komt uit in de eerste klasse. De doelstelling is om een mooie plek in de middenmoot te bemachtigen. Ook dames 2, dat er flink wat spelers heeft bijgekregen, werd ingedeeld in de derde klasse. Niet alleen dames 2 heeft zich versterkt, de afgelopen maanden kreeg New Stars er ook steeds meer jeugdleden bij.

Drie sporthallen

De club maakt de afgelopen jaren een flinke groei door. Vorig seizoen konden al twee nieuwe jeugdteams worden toegevoegd. Nu komt er nóg een team bij. De vereniging heeft bij de gemeente zelfs zaalruimte gehuurd in drie sporthallen om alle teams te kunnen laten sporten. Vorig seizoen trainde de club in twee sporthallen. New Stars zou zelfs drie  teams in kunnen schrijven want er staan tientallen kinderen te trappelen om te komen trainen.

Trainer gezocht 

Er wordt nog gezocht naar een trainer/coach of enthousiaste ouder die het leuk zou vinden de kinderen die in de middenbouw en bovenbouw van de basisschool zitten, één keer per week te trainen. De trainingen voor alle teams beginnen vanaf 22 augustus. De competitie start in het weekend van 17 september.

Thijs Middelkoop

q www.bcnewstars.nl