MHCN: even wennen aan nieuw niveau.
MHCN: even wennen aan nieuw niveau. Foto: PR

MHCN is nog een beetje zoekende

nieuwegein • Het mannenhockeyteam van MHCN is zich onder leiding van trainer Sebas Pronk druk aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen.

De Nieuwegeiners, die na het vorig seizoen kampioen werden, spelen in de tweede klasse. Trainer Sebas Pronk: ‘'We zijn bijzonder benieuwd hoe we het in die tweede klasse gaan doen. Ik ben van mening, dat we vorig jaar al over een bijzonder sterk team beschikten. Tegen goede tegenstanders konden we goed meekomen. Dus ik verwacht eigenlijk dat we goed weerstand aan alle teams in die tweede klasse kunnen bieden."

Balans opmaken

"Op het moment dat we oefenwedstrijden tegen andere tweede- of eersteklassers hebben gespeeld, kunnen we de balans wat beter opmaken. Maar op dit moment wil ik eerst de resultaten van de oefenwedstrijden afwachten. We zijn op 2 augustus met het spelen van die oefenwedstrijden begonnen. Inmiddels hebben we wedstrijden tegen Vianen en Culemborg, die we wonnen met respectievelijk 13-0 en 4-1, al achter de rug. Er volgen nog oefenduels tegen Zwaluwen, Mezen, Hoorn, Barneveld en Derby. In het weekend van 2 tot en met 4 september hebben we een teamweekend in de Ardennen. We ondernemen daar diverse sportactiviteiten maar doen niet aan hockey. Wat het team betreft, het blijft redelijk in tact. Er vertrokken maar twee spelers. We vullen het team aan met jongens uit heren 2 en heren Jong 1."