HVN mist Heren 1

nieuwegein • De handbalvereniging HVN maakt met name bij de jeugd een fikse groei door. De vereniging van voorzitter Gertjan Portman doet er met behulp van vrijwilligers alles aan om die jeugd zo goed mogelijk te vangen. Probleemgevallen zijn er echter ook zoals te weinig zaalruimte om te trainen en de vorming van een nieuw herenteam.

Ooit beschikte de club over een uitstekend heren 1 team, dat ieder seizoen weer uitstekend meedraaide. Maar dat is verleden tijd. Al sinds een paar jaar ontbreekt heren 1 in de competitie. Joyce Zwezerijnen daarover: ‘'Het is lastig om weer een groep jongens bij elkaar te krijgen, die allemaal dezelfde intenties hebben. Dat is natuurlijk bijzonder spijtig, want we zouden weer graag een herentak willen hebben als inspiratie voor onze jeugd en uiteraard ook voor de gezelligheid.'' Barry Zwezerijnen, jarenlang een belangrijke steunpilaar in de vereniging, zou bij de heroprichting van een herenteam natuurlijk goud waard zijn. ‘'Natuurlijk, maar die zet zich op dit moment steeds meer in bij de jeugd als trainer/coach. En daar zijn we natuurlijk ook blij mee. Hij kan namelijk met zijn ervaring en kennis een grote bijdrage leveren bij de ontwikkeling van de vele handbalkinderen.''

Zwanger

Met de dames is het bij HVN een ander verhaal. Zij nemen opnieuw deel aan de competitie. De ploeg is ingedeeld in de hoofdklasse. Na een spannende ontknoping aan het einde van vorig seizoen hebben de dames zich op dit niveau weten te handhaven. Een drietal dames is echter bij het team vertrokken. Zo is keepster Mandy Tas zwanger, is Celine Smets gestopt wegens verhuizing en is Michelle Stoel wegens een ernstige blessure voorlopig uit de roulatie. De plaats onder de lat van Mandy Tas wordt komend seizoen overgenomen door Laura Westerhof, afkomstig van Houten. Gelukkig voor het dameshandbal bij HVN lijkt zich een aantal meiden aan te gaan sluiten bij de damessenioren. Een aantal traint zelfs al mee.

q www.hvnieuwegein.nl