Natascha en Nicole.
Natascha en Nicole. Foto: Aangeleverd

Natascha en Nicole gaan 80 kilometer lopen voor hospice in Nieuwegein: ‘Geeft extra boost’

Algemeen

NIEUWEGEIN • Natascha Kraaijmaat en Nicole Verbeek gaan in september een zogenaamde ‘Kennedymars’ lopen om geld op te halen voor het Hospice Nieuwegein. Dit is een wandelmars over 80 kilometer die binnen twintig uur afgelegd moet worden. De dames doen mee aan de editie ‘80 van de Langstraat’.

De twee hebben elkaar helemaal gevonden in het wandelen. Ze lopen al jaren vaak, veel en lang. Vervelen doet het volgens hen nooit. Een paar jaar geleden deden ze mee aan de Samenloop voor Hoop: 24 uur lopen voor het KWF. 

Natascha: “Dat lopen voor een goed doel gaf toch een extra boost. Je doet het ergens voor. Dat wilden we nog eens doen.” 

Tuin
De keuze voor het hospice was snel gemaakt. “We wilden graag een doel in Nieuwegein. Dit is mooi. Iedereen maakt wel ziekte in zijn omgeving mee. Iedereen heeft te maken met afscheid nemen. Op wat voor manier dan ook. Mooi als dat in zo’n omgeving kan”, licht Nicole toe.

Het ingezamelde geld is bestemd voor de tuin van het hospice. Afhankelijk van de opbrengst willen ze solarlampen, een kussenopbergbox en een comfortabele tuinset voor dit ‘bijna-thuis-huis’ bij elkaar lopen.

Training
Inmiddels zijn er al veel trainingskilometers gemaakt. Door corona ging de mars een aantal jaren niet door, maar het wandelen wel. De 80 kilometer zit ook al in de benen.

Nicole: “We hadden zoveel getraind dat we twee jaar geleden dachten: we doen het in een eigen wandeling. Dat was zwaar, maar eigenlijk waren we na twee dagen wel hersteld. Nu willen we het doen voor het echt; dat we ook een medaille krijgen. Het scheelt dat we nu weten wat ons te wachten staat.”

Onderweg
De start van de wandeling - die in Waalwijk begint - is om 20.00 uur ‘s avonds. Natascha: “In de koelte van de nacht is het lekker lopen. Tegen de ochtend wordt het moeilijker, dan komt de zon op en slaat de vermoeidheid toe.”

Na 40 tot 50 kilometer word je volgens haar ‘ook een beetje flauw’. “Van een kop koffie knappen we enorm op, maar vooral van cola”, aldus Natascha. “We nemen altijd broodjes ei mee, noten, smoothies. Maar niet teveel, want onderweg word je ook wel verzorgd.”

Ze gaan ook weleens zitten voor een biertje en een stuk appeltaart. En: “Er is veel sfeer, muziek, kraampjes, toeschouwers. Dat helpt ook”, zegt Natascha.

Doneren
Wil je Natascha en Nicole en daarmee het Hospice Nieuwegein steunen? Dat kan door een donatie te doen op deze website.