Harm Mensink (links) en Marieke Schouten (rechts) tijdens het tekenmoment.
Harm Mensink (links) en Marieke Schouten (rechts) tijdens het tekenmoment. Foto: Menno Ringnalda

Nieuwegein stemt in met komst 105 appartementen, supermarkt en parkeergarage in Rijnhuizen

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het college stemt in met de plannen voor 105 appartementen, een supermarkt en een inpandige parkeergarage aan de Edisonbaan 4 in de wijk Rijnhuizen. Deze plannen zijn ook wel bekend als ‘project Rhijn’. 

Wethouder Marieke Schouten en Harm Mensink - van ontwikkelaar ‘ArthurArmstrong BV’ - ondertekenden woensdag de ontwikkelovereenkomst. Hiermee kan de initiatiefnemer verdere stappen zetten om het plan uit te voeren. 

Behoefte aan voorzieningen
“Rijnhuizen verandert snel. De wijk is volop in ontwikkeling naar een plek waar mensen prettig kunnen wonen en werken”, meldt de gemeente Nieuwegein. “De komst van nieuwe buurtbewoners maakt ook dat er behoefte is aan meer voorzieningen in de wijk, zoals een supermarkt. In project Rhijn is daar ruimte voor.”

Energieneutraal
Wethouder Schouten: “Voor de bewoners van Rijnhuizen is het fijn als er op loop- en fietsafstand een supermarkt komt. Met het project Rhijn knappen we de omgeving van de woningen en de supermarkt op en komt er ook meer groen. Want, er komt een groen voorplein, een groene gevel en een gezamenlijke daktuin.”

Daarnaast zou het plan goed passen bij de duurzame ambities van de gemeente. Het plan wordt energieneutraal gebouwd en de woningen zijn ook energieneutraal. Zonnepanelen moeten straks evenveel energie opwekken als bewoners verbruiken.

Koop, huur en sociale huur
Inwoners en bedrijven uit de wijk Rijnhuizen konden al eerder kennismaken met de plannen voor project Rhijn. De ontwikkelaar presenteerde afgelopen mei het plan aan hen. De aanwezigen waren volgens de gemeente Nieuwegein “positief over de komst van een supermarkt en de mix van nieuwe woningen”.

De appartementen zullen uiteindelijk een mix zijn van koop, huur en sociale huur. 

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de bijeenkomst was het beperken van overlast van de bouw. De ontwikkelaar dient hiervoor een plan in bij de gemeente. Dat plan zal de ontwikkelaar ook bespreken met omwonenden en ondernemers rond het project.