De meisjes van basketbalvereniging New Stars zijn Nederlands kampioen.
De meisjes van basketbalvereniging New Stars zijn Nederlands kampioen. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse basketballers worden Nederlands kampioen in Amsterdam

Sport

NIEUWEGEIN/AMSTERDAM • De toekomst voor het vrouwenbasketbal van het Nieuwegeinse New Stars lijkt er prima uit te zien. De meisjes onder 15 slaagden er zaterdag in Amsterdam namelijk in Nederlands kampioen 3 tegen 3 te worden. Ze hadden zich in juni in Barneveld al voor de landelijke finale weten te plaatsen.

De finaledag werd afgelopen zaterdag op een basketbalveld naast station Bijlmer Arena gehouden. In de finale werd met 9-6 gewonnen van basketbalclub Apollo uit de hoofdstad. De Amsterdamse meisjes gaan komend seizoen in de zaal op het hoogste niveau spelen. 

Hoog niveau
De meisjes van New Stars kwamen in het afgelopen seizoen in de zaal in de tweede divisie onder 14 uit. Dat is het hoogste niveau van Nederland in het 5 tegen 5 basketbal. In het nieuwe seizoen, dat in september van start gaat, gaan ze uitkomen in de categorie onder 16, het op één na hoogste niveau.

Enthousiasme, techniek en vechtlust
“Het allerleukste aan dit meidenteam is dat ze altijd zo ontzettend veel plezier met elkaar hebben”, aldus coach Maarten de Jong. “Ook in de zaal is dat onze grootste kracht, terwijl de meiden natuurlijk ook aardig goed kunnen basketballen.”

Dat bleek zaterdag wel in Amsterdam. Maarten: “Ondanks dat de andere deelnemende teams over het algemeen fysiek sterker en langer waren, moesten ze het afleggen tegen ons enthousiasme, onze techniek en onze vechtlust.’’ 

Thijs Middelkoop