Afbeelding
Foto:

Michiel van der Valk blijft nog een seizoen bij Geinoord

Michiel van der Valk blijft tóch nog een seizoen bij SV Geinoord: 'Ik heb het voetbal bijzonder gemist'

nieuwegein • Michiel van der Valk, die eind vorig seizoen had aangekondigd de voetbalschoenen aan de wilgen te zullen hangen, is op zijn besluit teruggekomen. Hij knoopt er nog een jaar aan vast.

"Mijn fysiek, thuissituatie en de passie voor het voetbal hebben ervoor gezorgd dat ik nog een jaar doorga", zegt hij. "Ik heb het voetbal tijdens de zomerstop bijzonder gemist. Vorig seizoen hadden we een leuke groep en dat was ook een reden om nog een jaar te blijven spelen."

Over de eerste oefenwedstrijd – thuis tegen zondag tweedeklasser DIOS uit Nieuw Vennep – was Michiel 'best tevreden'. "We hebben gelukkig veel de bal het werk kunnen laten doen, waardoor we het 2 keer 45 minuten lang hebben kunnen volhouden. We behaalden uiteindelijk een verdiende 2-0 overwinning, met een tweede goal gemaakt door Mitchell Temming. Ik denk dat we op deze overwinning kunnen voortborduren."

Michiel ziet voldoende aanknopingspunten om het komende seizoen met zijn team goed door te komen. "Ik ben van mening dat de selectie zeker in de breedte sterker is dan vorig seizoen", zegt hij. "We hebben echt zin in de voorbereiding."

Wedstrijden
Na de oefenwedstrijd tegen GJS (thuis) van afgelopen zaterdag volgt op dinsdagavond 23 augustus - eveneens thuis - een oefenwedstrijd tegen Desto. Zaterdag 27 augustus volgt nog een uitwedstrijd tegen Montfoort, de laatste in de serie reguliere oefenwedstrijden.

Op 3, 10 en 17 september staan vervolgens drie bekerwedstrijden op het programma. Dan is het seizoen eigenlijk pas echt begonnen.

Thijs Middelkoop