Trainer SV Geinoord niet ontevreden met indeling

nieuwegein • De KNVB maakte onlangs de indeling voor het seizoen 2022-2023 bekend. Geinoord trainer Gerrit Plomp is tevreden met de indeling, al had hij er ploegen als Waterwijk en Buitenboys er liever niet bij gehad. "Die zijn weer wat verder weg", aldus de Geinoord-coach.

Plomp is van mening dat Maarssen, BFC, CDW en FC Breukelen tot de favorieten behoren, al hoopt hij voor zijn eigen ploeg wel op een periodetitel. Inmiddels heeft Geinoord er al een aantal trainingen opzitten. Er zijn zelfs al twee oefenwedstrijden gespeeld. Beide wedstrijden – DIOS en GJS thuis – werden met 2-0 gewonnen. 

Evenals in andere jaren is de selectie van Geinoord wegens vakanties nog niet compleet. De competitie wordt op zaterdag 24 september begonnen met een uitwedstrijd tegen PVCV, de club die drie spelers aan Geinoord kwijtraakte: Utku Cergel, Desney de Buck en Hamza Hajji. Gerrit Plomp daarover: "De wedstrijd tegen PVCV is voor mij zeker niet speciaal, maar voor de jongens die daar vandaan komen natuurlijk wel."

Geinoord heeft er inmiddels een nieuwe doelman bij. Het is Robin van Amerongen, die vorig seizoen in 'onder 19' speelde. "Hij heeft toen diverse malen bij ons meegetraind en maakte toen een prima indruk. Dit seizoen komt hij uit in onder 23. Hopelijk sluit hij in de toekomst aan bij het eerste elftal."

Indeling 2e klasse B: PVCV, Benschop, BFC, CSW, EDO(U), Desto, Loosdrecht, Maarssen, Waterwijk asc, Buitenboys sc, FC Breukelen, Victoria en SV Geinoord.


Eerste zondagelftal van JSV niet in A-categorie

nieuwegein • Het eerste zondagelftal van JSV werd door de KNVB niet ingedeeld in de A-categorie. De formatie van trainer Rick Werkhoven zal moeten spelen tegen reserve-elftallen.

Ze zouden veel liever ingedeeld zijn geweest in de A-categorie, maar de KNVB bleek niet te vermurwen. De oorzaak zou zijn dat de vereiste papieren van trainer Rick Werkhoven niet meer geldig waren. "Hartstikke jammer natuurlijk, maar het is nu eenmaal niet anders. Ik had beter moeten opletten", zegt hij. "Het is eigenlijk allemaal ontstaan door het vertrek van de vorige trainer Patrick Versluis, die Faja Lobi gaat trainen. Een aantal jongens - die vorig seizoen bij JSV speelden - volgden zijn voorbeeld, waardoor het er even naar uitzag dat we geen eerste elftal meer op de been zouden kunnen krijgen. Dankzij de inspanningen van mensen als Joey Punt is het uiteindelijk toch nog gelukt om een eerste elftal te formeren."

In het seizoen 2023-2024 zal JSV echter zeker weer over een officieel eerste zondagelftal beschikken, dat het tegen eerste elftallen zal opnemen. Rick: "Ik zal er alles aan doen om weer over geldige papieren te beschikken.''