Afbeelding
Foto: RTV Utrecht / Annemarie de Wit

Bridgeclub Nieuwegein is jarig én zoekt nieuwe leden: ‘Als je niet meer kan rennen is dit een heel leuke bezigheid’

Algemeen

NIEUWEGEIN • Bridgeclub Nieuwegein bestaat deze week 50 jaar. Een mooie gelegenheid om een ledenoproep te doen. In de coronajaren is de doorstroom van lokale bridgetalenten wat opgedroogd, zo schrijft RTV Utrecht.

“Het is gewoon hartstikke gezellig”, antwoordt Eveline van Linge op de vraag waarom alle Nieuwegeiners het kaartspel moeten gaan ontdekken. “Je leert nieuwe mensen kennen. Voor oudere mensen is het een leuke manier om bij de tijd te blijven en je hersenen actief te houden.”  

Starten rond je pensioen
Op heel jeugdige bridgers wordt niet gerekend. Kinderen en jongvolwassenen doen liever een sport waarbij ze moeten bewegen, zegt bridgeclub-voorzitter Van Linge. “Meestal starten mensen met bridge rond hun pensioen. Het duurt een weekje of twaalf voor je het onder de knie hebt.” Bovendien zijn er cursussen voor beginners. “Als je tot 13 kan tellen, kan je ook bridgen.”

Bridgeclub Nieuwegein heeft op dit moment ongeveer 180 leden en organiseert vier bridge-avonden per week. Meestal zijn die in het gebouw van het Petanquecentrum aan de Galecopperzoom. Volgens voorzitter Van Linge is zijn vereniging ‘de toonaangevende’ bridgeclub van Nieuwegein. In de loop der jaren fuseerde de club met andere bridge-verenigingen zoals Geinig Slem en Bridgeclub Oudegein. 

De 50e verjaardag van de club ging niet onopgemerkt voorbij: donderdagavond was er een feestelijke receptie. En met de animo voor nieuwe leden lijkt het goed te zitten: donderdag werd een clinic gegeven voor aspirant-leden, en die zat helemaal vol.

Bron: RTV Utrecht, Annemarie de Wit