Het voormalig Vreeswijks Museum in Nieuwegein.
Het voormalig Vreeswijks Museum in Nieuwegein. Foto: Google Street View
MET VIDEO

Spullen uit het Vreeswijks Museum bemachtigen? Dorpshuis organiseert openbare verkoop

Algemeen

NIEUWEGEIN • Dorpshuis Fort Vreeswijk verkoopt op zaterdag 3 september - tijdens de Authentieke Dag - van 13.00 tot 16.00 uur spullen uit de collectie van het voormalig Vreeswijks Museum. 

Het Vreeswijks Museum moest vorig jaar juni haar deuren sluiten. De belangrijkste reden was het gekrompen en verouderde vrijwilligersbestand. Het museum bezat een collectie aan voorwerpen en foto’s uit het voormalige dorp Vreeswijk. 

Tekst gaat verder onder de video


Andere bestemming
Toen het Vreeswijks Museum ophield te bestaan, is er gezocht naar een andere bestemming voor de collectie. Museum Warsenhoeck en de Museumwerf Vreeswijk - beide in Nieuwegein - waren de eersten begunstigden.  

Wat niet in hun collectie paste, ging naar andere musea in het land.  Ook is er contact opgenomen met bruikleengevers.

Veiling
“Maar aan het eind van de rit blijft er toch veel over”, zo meldt het Dorpshuis. “Het gaat om spullen die gewoon te slecht zijn en opgeruimd worden, maar er zijn ook artikelen die nog wél interessant kunnen zijn.”

Deze spullen worden dus op 3 september verkocht. De kleine artikelen worden uitgestald op tafels. Voor de iets grotere of bijzondere stukken wordt om 15.00 uur een kleine veiling georganiseerd. 

Voor de opbrengst van de verkoop wordt een Vreeswijkse bestemming gezocht.