Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

GroenLinks maakt zich zorgen om kwaliteit fietspaden in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • GroenLinks maakt zich zorgen over de kwaliteit van fietspaden in Nieuwegein. “Verschillende plekken, zoals langs het Parkhout of de A.C. Verhoefweg, laten ernstig te wensen over”, zegt raadslid Rien van Keulen. 

Hij stelde donderdag - tijdens de Avond voor de Stad - vragen aan het college. Enkele weken geleden verscheen er een ingezonden brief in de media, waarin een inwoner zijn zorgen uitsprak over kuilen en scheuren in het fietspad langs het Parkhout. 

“Dat vinden wij niet zoals het hoort”, aldus Van Keulen. “Wij werden hierdoor onaangenaam verrast.”

Onderhoud
Het GroenLinks-raadslid vroeg het college wat ze van plan is om de situatie op het fietspad langs het Parkhout op te lossen. Daarop antwoordde wethouder John van Engelen dat de gemeente ernaar streeft om het onderhoud aan het fietspad nog dit jaar uit te voeren.

“Mocht dat om wat voor reden dan ook niet lukken, dan zullen we er in ieder geval garant voor staan dat er zaken zullen plaatsvinden die het fietspad en het fietsen daar alsnog veilig maken”, aldus de wethouder.

Verbreding fietspad
Op de vraag van het GroenLinks-raadslid of de verbreding van het fietspad langs Parkhout ook op de planning staat, antwoordde de wethouder dat hij dit binnen de organisatie zou laten navragen.