Overval op tankstation in Nieuwegein, medewerker raakt lichtgewond

nieuwegein •  Het Total tankstation aan de Graaf Florisweg in Nieuwegein is vrijdagochtend rond 06.15 uur overvallen. Een medewerker die daar aanwezig was liep daardoor lichte verwondingen op, meldt de politie. De politie is op zoek naar twee verdachten.

Meteen na de overval werd een Burgernetmelding verspreid. Daarin wordt omwonenden gevraagd uit te kijken naar twee verdachten van ongeveer 16 jaar oud. Eén van hen had een zwarte North Face jas aan en een grijze joggingsbroek met zwarte schoenen. 

De tweede verdachte had een zwarte jas aan en een zwarte joggingsbroek. Opmerkelijk detail is dat de tweede verdachte een zwarte tas met oranje vlakken bij zich zou hebben. Het tweetal is er te voet vandoor gegaan.

De omgeving van het tankstation is nog altijd afgesloten door de politie. De naastgelegen Basic Fit is wel gewoon open.


Gratis rondvaart door Vreeswijk

nieuwegein • De seniorenbond KBO organiseert op 13 en 16 september een vaartocht door Vreeswijk. Voor leden is deelname gratis. Zij mogen elk een gast meenemen; deze hoeft geen KBO-lid te zijn, maar mag wel gratis meevaren.

De rondvaarten beginnen om 11.00 uur vanaf de Museumwerf in Vreeswijk en duren elk 1 uur. Na afloop krijgen de deelnemers een drankje aangeboden in het theehuis van de Museumwerf.

Opgeven kan tot 10 september bij Ad Vos via advos@casema.nl (met vermelding van naam en telefoonnummer) of via 06 39 78 48 84. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.


Oogstfeest bij moestuinvereniging

nieuwegein • Amateurtuindersvereniging Ons Belang Nieuwegein organiseert op 17 september van 10.00 uur tot 17.00 uur een oogstfeest en open dag aan de Montageweg 13A. Iedereen is daar dan van harte welkom om de tuinen te komen bekijken.

Daarnaast zijn er een aantal kraampjes en er is een bijenstal geopend - waarbij uitleg wordt gegeven. Verder wordt er iets verteld over wijn maken. Ook voor kinderen zijn er verschillende activiteiten, waaronder een speurtocht, oudhollandse spelletjes en er is een grabbelton. Om 11.00 uur gaan de kinderen soep maken, eten en uitdelen. 

Er wordt koffie, thee en iets lekkers verkocht.


Rommelmarkt

nieuwegein • Bij Buurtplein Doorslag - aan de Parelduiker 13 - vindt op zondag 11 september van 09.30 tot 14.00 uur een rommelmarktplaats. De toegang is gratis.