De dames van VSV Vreeswijk.
De dames van VSV Vreeswijk. Foto: Aangeleverd

Dames het visitekaartje van Vreeswijk

nieuwegein • VSV Vreeswijk mag komend seizoen dan wel niet meer uitkomen met een eerste elftal, maar dat betekent niet dat de vereniging van voorzitter Frans Schultz het een stuk rustiger aan is gaan doen. "Nee zeker niet. We hebben in de vakantieperiode weer hard gewerkt om komend seizoen een topseizoen te kunnen draaien"’, aldus Michaël Schiltkamp van de tc-senioren.

Voor VSV Vreeswijk wordt het een heel bijzonder seizoen. Niet alleen omdat ze zonder een eerste elftal speelt, maar ook omdat het haar laatste seizoen onder de naam VSV Vreeswijk is. Zowel het bestuur als de leden van de vereniging beseffen dat terdege. Wat ze ook nog heel goed beseffen is dat Michel van den Hoven er sinds een jaar niet meer bij is. Gelukkig hebben ze Frans Schultz bereid gevonden de taak van Michel over te nemen. Frans doet het nog steeds en zal dat ook blijven doen. 

"Voor de trouwe supporters, de vereniging, hoofdtrainer Arie Koning en de spelers die nog een drive hadden om door te gaan is het natuurlijk heel jammer dat er komend seizoen geen heren 1 is.", zegt Michaël. "De recreatief spelende senioren zijn bij ons nog zowel op de zaterdag als de zondag actief, wat in de vereniging natuurlijk bijzonder wordt gewaardeerd."

Dat betekent echter niet dat VSV Vreeswijk komend seizoen zonder eerste elftal begint. Michaël: "We hebben dames 1 die we kunnen toejuichen." Dit seizoen is Raymond Lantinga begonnen aan de klus als hoofdtrainer. Hij hoopt zo verder te bouwen op het werk van zijn voorganger Ton de Jong. De dames zitten nu midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ze trainen volop en gaan de komende weken ook een aantal oefenwedstrijden spelen. Michaël: "Om even twee mooie thuiswedstrijden te noemen: op 7 september VSV Vreeswijk - beloftenteam Telstar en op 14 september VSV Vreeswijk - beloftenteam Excelsior." 

VSV Vreeswijk beschikt overigens niet alleen over een dames 1 en dames 2, mar heeft ook een flink aantal meidenelftallen binnen de jeugdafdeling. "Al met al een afdeling waar we al vijftig jaar trots op mogen zijn", zegt Michaël. "Hopelijk gaat dames 1, ons visitekaartje, dit seizoen hoge ogen gooien.''

Thijs Middelkoop