De loopgroep 'Keep fit, get better' van Atverni.
De loopgroep 'Keep fit, get better' van Atverni. Foto: Aangeleverd

Samen deelnemen aan de Sluizenloop

nieuwegein • In het oude centrum van Vreeswijk wordt volgende week zondag voor de 46e keer de Sluizenloop gehouden. Er wordt onder meer aan deelgenomen door 'Keep fit, get bettter', een van de loopgroepen van de organiserende vereniging Atverni. We hebben daar eens kijkje genomen om te zien hoe de uit 25 atleten bestaande loopgroep zich op het evenement voorbereidt. 

De groep traint twee keer per week. Op zondag gebeurt dat op de weg - puur voor het uithoudingsvermogen - terwijl ’s woensdags op de atletiekbaan wordt gewerkt aan het tempo. 

Waarom lopen in een groep en niet alleen? In een groep lopen zou stimulerend werken. Je loopt ook als je eens wat minder gemotiveerd bent, om de gezelligheid, de veiligheid en de aanwezigheid van vakkundige trainers. Het percentage van mensen dat met hardlopen stopt is 75. Bij een club is dat slechts een fractie.

Kenmerken voor 'Keep fit, get better' zijn dat de groep zeer gemixt is qua leeftijd en niveau. De sfeer tijdens de trainingen is ongedwongen en heel ontspannen. Er wordt begonnen met een warming-up, die bestaat uit inlopen, gevolgd door de intervaltraining. Snel of langzaam, alle lopers van de groep zijn in staat de herinneringsmedaille van de Sluizenloop aan de finish op te halen.

Thijs Middelkoop