Zwemseizoen bij NSSV weer van start

nieuwegein • Bij de Nieuwegeinse Sportstichting Samen Verder (NSSV) gaat begin september het nieuwe zwemseizoen weer van start. De NSSV is oorspronkelijk opgericht om mensen met een verstandelijke handicap aan het sporten (zaalsport en zwemmen) te krijgen. Op de zaterdagen wordt lesgegeven aan deelnemers tot 16 jaar, die niet aan het reguliere zwemonderwijs kunnen deelnemen en op de dinsdagavond kunnen recreatieve zwemmers terecht vanaf 16 jaar. 

In de afgelopen jaren hebben al heel wat zwemmers afgezwommen voor hun A- en B-diploma Ze staan allemaal onder de deskundige leiding van Ellen Post en haar dochter Nicole. "Veertien jaar geleden - ik gaf toen zwemles bij Aquarijn - werd mij door de NSVV gevraagd om bij hun zwemles te komen geven. Ik kon natuurlijk geen nee zeggen en ben begonnen op de dinsdagavond en de zaterdagochtend. Twee jaar later kreeg ik assistentie van mijn dochter Nicole. Zij moest vanuit het Oosterlicht College stage gaan lopen", vertelt Ellen.

Ellen is na een tijdje gestopt met de dinsdagavond, die werd gevuld met aquajoggen, baantjes zwemmen en vrij spelen met de begeleiders. Ze beperkte zich tot de zaterdagochtend. Aanvankelijk beschikte NSSV over voldoende deelnemers van 6 tot 12 jaar die alleen zwommen. Inmiddels zijn er op de zaterdag 11 deelnemers. De dinsdaggroep is wat groter.


Nieuwegeiner Klaiber weer terug bij FC Utrecht

nieuwegein • Sean Klaiber trekt vanaf nu weer ten strijde namens FC Utrecht. De 28-jarige verdediger uit Nieuwegein komt per direct over van Ajax en heeft in de Domstad een contract tot medio 2025 getekend. In 2007 maakte Klaiber, op dat moment 13 jaar, zijn entree bij FC Utrecht. De verdediger uit Nieuwegein doorloopt vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding.