Brand bij NBC Congrescentrum aan de Blokhoeve in Nieuwegein.
Brand bij NBC Congrescentrum aan de Blokhoeve in Nieuwegein. Foto: Roy Verkerk
UPDATE

Brand in congrescentrum Nieuwegein pas diep in de nacht onder controle

112

NIEUWEGEIN • De brand in het NBC Congrescentrum aan de Blokhoeve in Nieuwegein is uit. Er is tot diep in de nacht met man en macht gewerkt om de brand onder controle te krijgen. Om 02.30 uur is het sein brand meester gegeven. 

De brand brak woensdagmiddag rond 14.30 uur uit. De brandweer sprak van een zeer grote brand en kwam met ongeveer 20 voertuigen ter plaatse. 

Het pand werd direct ontruimd. Ongeveer vierhonderd mensen moesten het pand verlaten. In het gebouw was een bijeenkomst van Vilans, een kennisorganisatie voor de zorg. Een ambulance kwam ter plaatse omdat een persoon rook had ingeademd. 

Dak
De brand ontstond bij werkzaamheden aan het dak van het congrescentrum. Dakdekkers alarmeerden zelf de brandweer. De brand zat voornamelijk in de spouwmuur en het dakbeschot, waardoor het voor brandweerlieden moeilijk was om bij de kern van de brand te komen.  

Tekst gaat verder onder de foto


De brand zat voornamelijk in de spouwmuur en het dakbeschot. - Foto: Roy Verkerk

De brandweer heeft gaten geboord en gevelplaten verwijderd om de brand af te blussen. Hierdoor kwam er rook vrij waar inwoners in de wijken Blokhoeve en Galecop mogelijk last van hadden.  

Beursfabriek
De Veiligheidsregio riep omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden en waar mogelijk de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Vanwege de brand werd de vaccinatielocatie Beursfabriek de rest van de dag gesloten.