Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Met andere ouderen praten over wat je bezighoudt? Dorpshuis Fort Vreeswijk organiseert gespreksgroep

Algemeen

NIEUWEGEIN • Dorpshuis Fort Vreeswijk organiseert een gespreksgroep voor ouderen (55+). Mensen die het fijn vinden om eens per maand met andere ouderen te praten over wat hen bezighoudt, kunnen zich hierbij aansluiten.

Elke laatste maandagmorgen van de maand drinken ze samen een kopje koffie of thee. Daarbij praten de ouderen over allerlei onderwerpen, zoals wat maakt mij gelukkig in het leven? Waar ben ik trots op of waar heb ik spijt van? Welke ervaringen hebben mijn leven kleur gegeven?

Professionele begeleiding
Elisabeth van Windt, geestelijk verzorger, draagt een gespreksthema aan en begeleidt het gesprek. Maar deelnemers kunnen ook zelf een gespreksthema aandragen. “Wat besproken wordt in de groep, blijft onder ons”, meldt de organisatie.

‘Diepere gesprekken’
Een van de deelnemers zegt over de bijeenkomsten: “Wat fijn dat we in deze groep wat diepere gesprekken kunnen hebben. Dat opent voor mij ruimte in mijn eigen leven om op een andere manier naar mijn situatie te kijken.”

Een ander zegt: “Elisabeth is een fijne begeleidster voor de groep. Zij voelt goed aan waar de deelnemers behoefte aan hebben en hoe iedereen zich welkom en veilig kan voelen in de groep.”

Informatie
De gespreksgroep ontmoet elkaar elke laatste maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. De eerstvolgende keer is op maandag 26 september. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig: deelnemers kunnen gewoon langskomen.