Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Gemeentebestuur gaat in gesprek over aanpak energiearmoede in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het college wil tijdens de Avond voor de Stad op 6 oktober met de Nieuwegeinse raad in gesprek over energiearmoede in de gemeente. Ze wil het hebben over het verloop van de in gang gezette maatregelen en over hoe energiearmoede meer structureel kan worden aangepakt. 

Dit naar aanleiding van een motie die vorig jaar werd ingediend door SP, Groep Verdam, ChristenUnie, Groep Stekelenburg, PvdA, GroenLinks en D66. De motie vraagt om onderzoek naar oplossingen voor energiearmoede en hierover in gesprek te gaan met raad voor het ontwikkelen van beleid.

Lees ook: “Nieuwegeiners met een laag inkomen krijgen eenmalige energietoeslag”

Stijgende energieprijzen
Achtergrond hiervan was de zorg dat de stijgende energieprijzen het aantal huishoudens in energiearmoede snel zal doen groeien en daarmee een bedreiging vormt voor het draagvlak van de warmtetransitie. Door de stijgende energieprijzen zou de bestedingsruimte om energiebesparende maatregelen te treffen dalen.

Op basis van de uitkomsten van het gesprek met de Nieuwegeinse raad op 6 oktober, zal het college haar plan van aanpak verder uitvoeren en zo nodig aanpassen.

Lees ook: “Nieuwegeinse PvdA en GroenLinks pleiten voor nationaal noodplan vanwege stijgende kosten”