Er moest zelfs een vuilniswagen aan te pas komen om al het afval mee te nemen.
Er moest zelfs een vuilniswagen aan te pas komen om al het afval mee te nemen. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse kinderen ruimen 6100 stuks zwerfafval op in de wijk

Algemeen

NIEUWEGEIN • Leerlingen van basisschool Vroonestein in Nieuwegein hebben vrijdag maar liefst 6100 stuks zwerfafval opgeruimd in de wijk. Dit in het kader van ‘Gi-ga-groen’, het thema van de Kinderboekenweek 2022. Om alle vuilniszakken mee te nemen, moest er zelfs een vuilniswagen aan te pas komen. 

De zwerfafvalmascotte van de gemeente Nieuwegein ‘Prullie de Prullenbak’ kwam ook nog een kijkje nemen. Prullie is een bekende van Vroonestein, want zij is enige jaren geleden bedacht en ontworpen door een oud-leerling.

Minder afval produceren
Verder woonden de kleutergroepen en de kinderen van groep 3 vrijdag een voorstelling bij over twee kabouters die bezig waren om al het afval in het bos - dat mensen daar hadden neergegooid - op te ruimen. Bovendien kregen ze een les over hoe je onder andere op school minder afval kunt produceren; bijvoorbeeld door geen drinken in een pakje, maar in een beker mee te nemen.

‘Leerzame dag’
De kinderen van groep 4 tot en met 8 kregen door middel van een quiz een les over recyclen. “Het was een geweldige en leerzame dag, waarbij de kinderen bewust gemaakt zijn van het belang van het verminderen van afval, het recyclen van afval en wat het gevolg is als je afval op straat gooit of in de natuur”, schrijft de school in een persbericht.