Wielrenner raakt zwaargewond na aanrijding met auto

nieuwegein • In Nieuwegein is vorige week woensdagavond een wielrenner zwaargewond geraakt na een aanrijding. Het ging rond 19.30 uur mis op de Middenweide, toen een automobilist wilde afslaan richting de Zebraweide en daarbij de wielrenner over het hoofd zag.

Vanwege het letsel van de man werd een traumateam uit Rotterdam opgeroepen. De inzet daarvan bleek uiteindelijk niet nodig. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Expositie bij KunstGein Podium

nieuwegein • In KunstGein Podium - op de begane grond in het Stadshuis - is van 14 september tot en met 22 oktober de expositie 'Verrassingen' te zien. 

Je kunt daar komen kijken naar het werk van kunstschilder Henk Kroezen en zijn leerlingen om hun verschillende stijlen te ontdekken. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Er is dan altijd een kunstenaar aanwezig die iets over het werk kan vertellen.

Onder de leiding van 'meester Henk' schilderen de cursisten iedere week met elkaar. Het zijn hechte groepen geworden, die al vele jaren samen schilderen. Zij inspireren elkaar en geven, daar waar nodig, onderling advies. Iedereen heeft een eigen visie en stijl of zelfs meerdere stijlen. "Voor deze expositie betekent dat een mooie diversiteit aan kunstwerken: uitbundige kleurexplosies, bedachtzame landschappen en nog veel meer", meldt de organisatie.

De getoonde werken zijn abstract, figuratief, surrealistisch en van klein tot groot formaat. Er is gewerkt met verschillende technieken, zoals aquarel, acryl, olieverf en ook mixed media. Ook is er werk van Henk Kroezen te zien.

q www.kunstgein.nl/Podium