Atverni-atleet Jeroen van Haaren groot winnaar Sluizenloop

nieuwegein • Op het parcours rond de Oude Sluis in Vreeswijk werd zondag voor de 46e keer De Sluizenloop gehouden. Winnaar werd Atverni-atleet Jeroen van Haaren. Hij legde de tien kilometer af in een tijd van 34.26 minuten. Dat was 3.23 minuten sneller dan de nummer twee Simon Baars.

Het was zondag fraai nazomerweer. De vele toeschouwers hadden het maar goed: lekker op een terras zitten of wat verkoeling zoeken met een ijsje in het oude centrum van Vreeswijk. De sfeer zat er dus lekker in. 

Voor de hardlopers was het echter andere koek. Hitte en benauwdheid tekenden de gezichten. Sommige deelnemers zagen zich zelfs genoodzaakt de strijd te staken. Vooral op het hoofdnummer, de tien kilometer was het heel zwaar. En dat drukte natuurlijk de prestaties.

Eén man was weer eens niet te stuiten. Dat was Jeroen van Haaren van Atverni. Hij won met vlag en wimpel. De dag ervoor had Jeroen nog een lange duurloop gelopen ter voorbereiding op de marathon van Londen. 

Bij de dames ging de overwinning zondag naar Irene van Enckevort uit Houten. Zij liep een degelijke wedstrijd, ondanks dat ze met darmproblemen te kampen had gehad. Zij liet een tijd van 44.50 minuten voor zich afdrukken.

De laatste finisher van de tien kilometer was een opmerkelijke: de 80-jarige Martin Oliemuller kwam juist na de tijdslimiet binnen. Maar gelukkig was de organisatie mild. Sterker nog: Martin ontving een fraaie bos bloemen.

De dag begon met kinderlopen. Elke loop startte met een warming up. Niet door de zon, maar door Dorine Gerards van 'Healthy'. Wethouder John van Engelen van sportzaken was de hele dag aanwezig. Hij loste bij alle wedstrijden het startschot en reikte na afloop de prijzen uit.

Bij de allerjongsten (4 tot 7 jaar) werd bij de jongens Jesse van der Linden met een tijd van 4.32 winnaar. Tweede achter hem werd een meisje: Steffi Smit. Haar tijd was 4.51. 

De jeugdloop van twee kilometer was een prooi voor Tobian Merkus, die in de eindsprint afrekende met favoriet Milo Valk. Quinn Lammers was bij de meisjes een formidabele winnares. Na de wedstrijd had de jeugd nog genoeg energie over om het gratis ijsje op te halen.

De vijf kilometer tenslotte werd gewonnen door Yorick Mulder in een tijd van 17.18 minuten. Bij de vrouwen werd Petra Sloots winnaar.


Wim de Jongh overleden

nieuwegein • Wim de Jongh is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang een bekende voetballer van het Utrechtse Elinkwijk. Na zijn actieve voetbalcarrière koos hij voor het trainerschap. Hij wordt op 15 september gecremeerd.