Leden in het zonnetje gezet bij volleybalclub NVC

nieuwegein • Bij de Nieuwegeinse volleybalclub NVC werd het nieuwe seizoen op feestelijke wijze geopend. Dat gebeurde zaterdag in Merwestein met een mixtoernooi en barbecue. Een dj zorgde voor de nodige muzikale ondersteuning. Maar het hoogtepunt was toch dat Paula en Binne Beenen door de vereniging in het zonnetje werden gezet.

Paula Beenen, omdat ze na vijftig jaar trouwe dienst als ledenadministrateur van Nicov’68 en nu dus NVC met die functie stopt. Ze weet het niet precies, maar ze veronderstelt toch wel meer dan 6000 mensen als lid van de vereniging te hebben ingeschreven. Gebeurt veel administratief werk tegenwoordig digitaal, vroeger was het allemaal handmatig, dus bijzonder tijdrovend. 

Werd Paula al eerder benoemd tot erelid, Binne was dat nog niet. Hij werd dat zaterdag alsnog. Voorzitter Sander Bos: "Waarom we ook Binne tot erelid hebben benoemd? Ook Binne heeft de vereniging in allerlei functies vijftig jaar ondersteund. En ofschoon hun kinderen weleens elders gingen spelen, bleven hun ouders de club trouw. Daar zijn we ze bijzonder dankbaar voor. We hopen dat zowel Paula als Binne onze teams nog lang op de tribune zullen blijven aanmoedigen."

Opvallend was vooral het grote aantal aanwezige jeugdleden. Voor het bestuur van de vereniging een teken aan de wand dat het werk van de jeugdtrainers en hun assistenten en stagiaires zoden aan de dijk zet. Het aantal jeugdleden bevindt zich duidelijk in stijgende lijn.