De waterscoutingroep 'Prins Bernhard'.
De waterscoutingroep 'Prins Bernhard'. Foto: Prins Bernhardgroep

Nieuwegeinse scoutinggroep naar NK

nieuwegein • De Vreeswijkse zeeverkenners van waterscoutinggroep ‘Prins Bernhard’ gaan zaterdag 24 september naar de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden. 

In totaal zijn er door de waterscoutinggroep vier boten gekwalificeerd. De lelievletten die mee mogen naar het NK zijn: 776, Geep; 1079, Rog; 1424, Heek; 1502, Griet. Hierbij wordt er in de Rog en Griet gezeild door de 'zeeverkenners' (jongeren van 11 tot en met 16 jaar). De Geep wordt bevaren door de 'Wilde Vaart' (jongeren van 16 tot en met 18 jaar). Verder mag er ook een leidingteam meedoen, deze zal gaan varen in de 1424.

De Landelijke Scouting Zeilwedstrijden zullen plaatsvinden op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Tijdens de zeilwedstrijden gaan de beste lelievlet-zeilers uit het hele land het tegen elkaar opnemen middels drie wedstrijden verspreid over het weekend. Na de laatste zeilwedstrijd op zondagochtend zal in de middag de prijsuitreiking plaatsvinden.

Jongeren die het leuk lijkt om te leren zeilen kunnen vrijblijvend kijken bij een van de opkomsten op zaterdagochtend. Kijk voor meer info op de onderstaande website. Of stuur een e-mail naar groepsbegeleider@prinsbernhardgroep.nl. 

q www.prinsbernhardgroep.nl