Bibliotheek organiseert 'stoepplantjesbingo'

nieuwegein • Bibliotheek De tweede verdieping organiseert een 'stoepplantjesbingo': vanaf zaterdag 1 oktober kunnen kinderen op expeditie in de buurt van de bieb of in hun eigen wijk meteen speciale bingokaart.

Drie op een rij? Dan hebben ze bingo. Wanneer de kinderen deze kaart voor vrijdag 7 oktober terugbrengen naar de bibliotheek ontvangen ze een prijsje. De stoepplantjesbingo wordt georganiseerd in het kader van het 'Weekend van de Wetenschap'. 

"Hoewel we stoepplantjes weinig aandacht geven, zijn ze ontzettend belangrijk voor ons. Ze koelen de stad, zorgen dat water sneller wegloopt als het regent en zijn goed voor schone lucht", aldus de bibliotheek. 

De bibliotheek roept kinderen op om op pad te gaan zoveel mogelijk stoepplantjes te vinden. Ze kunnen de bingokaart terugbrengen naar de bibliotheek voor vrijdag 7 oktober gedurende openingstijden en daarvoor een prijsje ontvangen.

De Stoepplantjesbingokaart is gratis op te halen bij de bibliotheek op zaterdag 1 oktober tussen 09.00 en 17.00 uur. Wil je nog meer groen? Kijk dan bij de activiteiten van de Kinderboekenweek die dit jaar als thema 'Gi-ga-groen' heeft.

q www.detweedeverdieping.nu