donderdag 22 september

‘Moeder van Glas’ in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
‘Moeder van Glas’ is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder.

vrijdag 23 september

Cabaretier Martijn Kardol in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Zijn derde programma ‘De Situatie’ gaat over het bezweren van een crisis. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.

zaterdag 24 september

‘Bodemdiertjessafari’ bij het Natuurkwartier
13:30, Nieuwegein, MEC, Geinoord 9
Deelname aan de excursie is gratis. De excursie duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Gedichten op muziek
20:15, Nieuwegein, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401A
Gedichten van onder andere Shakespeare en Shelly op muziek gezet door componisten, waaronder Quilter, Finzi, Vaughan Williams en Bernstein. Uitgevoerd door Esther Putter, sopraan en Jacomijn Puite, piano. Entree 15 euro, incl. een drankje.

‘Fuse' in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In 2022 bestaat het Amsterdamse ensemble Fuse 10 jaar. De formatie viert dat met muziek en anekdotes uit de begintijd, bijzondere covers, vergeten stukken en hoogtepunten uit hun televisieoptredens bij Podium Witteman.

zondag 25 september

Vogelspotten bij de Groene Jonker
07:30, Nieuwegein, parkeerplaats Blokhoeve (NBC)
Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein organiseert een excursie naar de Groene Jonker. Net over de grens van onze provincie nabij Woerden. Deze excursie staat onder leiding van Nine Ebben.

‘Woezel en Pip' in DE KOM
14:00 en 16:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Woezel & Pip, de vrolijkste en liefste vriendjes uit theaterland, hebben een idee. Ze gaan met Buurpoes, Charlie en het publiek een band oprichten! Op zondag 25 september nodigen ze al hun vriendjes uit in DE KOM voor een groot muzikaal meezingfeest vol leuke en grappige momenten. Want bij de Vriendjesclub is het altijd feest!

woensdag 28 september

Lezing over vogeltrektellen
20:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401a
Wilco Stoopendaal neemt u mee in de wereld van trektellen. Vogelaars brengen in kaart hoeveel vogels op doorreis zijn en welke soorten dit zijn. Op geheel eigen wijze zal Wilco ons deze kunst overbrengen. De entree is gratis. Tussendoor is er een pauze. Zaal open: 19:30 uur.