SV Geinoord-speler Sven Banfi in actie.
SV Geinoord-speler Sven Banfi in actie. Foto: archief

Sven Banfi op dreef bij SV Geinoord

nieuwegein • Sven Banfi (28) lijkt zijn draai bij voetbalclub SV Geinoord te hebben gevonden. Er is voor hem niet altijd een basisplaats – althans nog niet - maar als hij er eenmaal in staat, is hij een gevaar voor elke verdediging. Zo was hij in de bekerwedstrijd tegen Hooglanderveen weer goed voor twee doelpunten.

Sven begon zijn voetballoopbaan ook bij SV Geinoord, maar na een paar jaar koos hij voor andere clubs - waaronder JSV. Sinds een paar jaar is Sven - die in het dagelijks leven leraar is op een Nieuwegeinse basisschool - echter weer terug op het oude nest. 

Tussen de bedrijven door behaalde Sven ook het trainersdiploma TC 3. Op de cursus kwam Sven in contact met Frans Hoek: een bekende keeperstrainer, die aan het hoofd stond van een voetbalschool die jaarlijks in de Amerikaanse staat Californië kinderen voetbaltraining geeft. Dat leek Sven ook wel wat. Toen hem werd gevraagd een keer mee te gaan, hoefde hij daar niet lang over na te denken. 

Wat later kwam Sven in contact met de Dutch Soccer School en ook die organisatie geeft training aan Amerikaanse kinderen, die dan op zomerkamp zijn. Twee keer reisde Sven naar Amerika om daar de kinderen de eerste beginselen van de voetbalsport te leren. "Deze zomer ben ik er drie weken geweest. Hartstikke leuk. Ik ben zeker van plan volgend jaar opnieuw een paar weken naar Amerika te gaan."