Sterke tegen-standers voor SV Geinoord en JSV

nieuwegein • Het voetbalseizoen 2022-2023 gaat zaterdag van start. Voor zowel SV Geinoord als JSV ongetwijfeld een pittige start, want beide ploegen krijgen te maken met sterke tegenstanders. Zo moet Geinoord het in Vleuten opnemen tegen PVCV en krijgt JSV in Houten te maken met de club van die naam.

Geinoord-trainer Gerrit Plomp was overigens niet ontevreden over de oefenperiode van zijn ploeg. Alle wedstrijden - op de thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel na - werden gewonnen. Ook de laatste, die tegen Valleivogels. Ondanks de 4-2 overwinning had Plomp wat meer van zijn jongens verwacht, "Ik denk dat ze al een beetje met hun hoofd bij de voor de deur staande competitiewedstrijden waren", zegt hij. "Pas toen ik gisteren een paar jongens verving kwam er wat meer vuur in het spel en kon er door treffers van Miguel Brown, Robin Janssen en Eser Özkilit toch nog een ruime zege worden behaald."

Komende zaterdag zal de club het tegen PVCV niet makkelijk krijgen. Die ploeg won de laatste bekerwedstrijd tegen CDW met maar liefst 6-1. "Het is jammer dat ik van een aantal spelers niet zeker van weet of ze zaterdag inzetbaar zijn. In ieder geval mis ik voor langere tijd verdediger Desney de Buck", zegt Plomp.

Het zaterdagelftal van JSV verloor zaterdag ook zijn laatste bekerwedstrijd. Roda’46 uit Leusden won in Nieuwegein met 4-1. Björn van Muylwijk zegt daarover: "Dat was ook zeker niet onze beste wedstrijd. In de overige oefen- en bekerwedstrijden deden we het aanzienlijk beter, ook al verloren we ze allemaal." 

Zo ging het tegen Renswoude zelfs heel goed. "We creëerden aardig wat kansen, maar verzuimden die doeltreffend af te ronden. Zo langzamerhand zie je dat er bij ons toch wat meer lijn in het spel begint te komen. We hebben natuurlijk wel een geheel nieuw elftal, dus dan mag je aanvankelijk niet meer verwachten." Björn is dit seizoen assistent van Henri Berghoef. Vorig seizoen was hij hoofdtrainer. 

Zaterdag opent JSV het nieuwe seizoen in de derde klasse met een uitwedstrijd tegen Houten. Vorig seizoen was die ploeg heel dicht bij promotie. Ook dit seizoen behoren de Houtenaren tot de favorieten. Zaterdag ging het echter mis. De laatste bekerwedstrijd – thuis tegen Veenendaal – ging met 3-1 verloren.


Nipte overwinning 

nieuwegein • BC New Stars 1 is het basketbalseizoen zaterdag begonnen met 42-43 overwinning op Crackerjacks. Het was lang spannend bij de openingswedstrijd in de 1e klasse. Het stond in Amersfoort bij rust precies gelijk: 25-25. De ploeg van coach Michelle den Daas liep in het derde en vierde kwart wat uit, maar steeds wist de thuisclub terug te komen. Een paar minuten voor tijd stond het dan ook 42-43. New Stars miste vervolgens nog vier vrije worpen en Crackerjacks twee, waardoor de score ongewijzigd bleef. Zondag speelt New Stars thuis tegen Utrecht Bulls dames 2.