Waterpolovrouwen leggen lat hoger

nieuwegein • Voor de dames van Aquarijn gaat zaterdag de waterpolocompetitie weer van start. De Nieuwegeiners beginnen met een uitwedstrijd in Gorinchem tegen De Linge. De voorbereidingen waren overigens al in volle gang.

Er werd de afgelopen weken onder leiding van de weer teruggekeerde Arie Schouten niet alleen hard getraind, maar er werden ook al diverse oefenwedstrijden gespeeld. Daarnaast werd er een wedstrijd gespeeld in het kader van de bekercompetitie, die overigens met 9-7 werd verloren van eerstedivisionist Katwijk. 

Captain van het team is ook dit seizoen Areth Meijer, die vertelt dat de selectie van haar dames uit 21 speelsters bestaat. "Helaas hebben we een paar geblesseerde speelsters, waardoor de selectie wat krapper is. Wij zijn blij met de terugkeer van Arie Schouten als trainer. We zijn weer hard aan het trainen en merken dat onze conditie al weer aanzienlijk vooruit is gegaan."

De dames komen evenals vorig seizoen uit in de tweede divisie, maar hun doel is om uiteindelijk naar de eerste divisie te promoveren. Of dat dit seizoen gaat lukken of volgend seizoen, moet uiteraard nog worden afgewacht.


MHCN KidsClinics

nieuwegein • Jongens en meisjes van 6 tot en met 10 jaar kunnen op 5, 12 en 19 oktober kunnen bij de 'MHCN KidsClinics' gratis kennismaken met de hockeysport. Inschrijven kan via het e-mailadres joj@mhcn.nl met vermelding van naam en geboortedatum.