Het recyclingstation in Nieuwegein.
Het recyclingstation in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd

Verscherpte toegangscontrole op recyclingstation in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) scherpt de toegangscontroles op de recyclingstations nog verder aan. Dat geldt ook voor de locatie in Nieuwegein. Het reinigingsbedrijf merkt dat er nog veel bezoekers van buiten de RMN-gemeenten afval komen brengen of dat de hoeveelheden per keer te veel zijn. 

Breng je binnenkort een bezoek aan het recyclingstation in Nieuwegein of een andere RMN-gemeente? Dan controleert RMN bij de toegang of je daadwerkelijk woonachtig bent in de betreffende gemeente. Ook bekijkt een medewerker wat en hoeveel je komt inleveren. 

Gedragsregels
Het reinigingsbedrijf vindt het bovendien belangrijk dat het er op de recyclingstations veilig aan toe gaat. Daarom gelden er een aantal algemene gedragsregels tijdens een bezoek.

• Het recyclingstation is alléén bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven of verenigingen;
• Bezoekers van het recyclingstation moeten hun legitimatie gereed houden;
• Toegang tot het recyclingstation is alléén voor inwoners uit de betreffende gemeente. Neem bijvoorbeeld een poststuk mee om dit aan te tonen;
• Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij in verband met de veiligheid;
• Afhankelijk van het aantal bezoekers bepalen RMN-medewerkers hoeveel personen en/of auto’s het terrein op mogen;
• Bezoekers mogen geen spullen uit de containers halen;
• RMN-medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag. Dit kan eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd van die dag, vanwege de nog aanwezige auto’s op het terrein.

25 verschillende soorten afval
Verder spoort RMN spoort mensen met grofvuil - zoals kapot meubilair of lege (verhuis)dozen - aan om eerst te bedenken of het misschien nog bruikbaar is voor iemand anders. Als dit niet het geval is, kan het worden weggebracht naar het recyclingstation.

Op het recyclingstation is het mogelijk om ruim 25 verschillende soorten afval gescheiden in te leveren. De in te leveren hoeveelheden per materiaalsoort zijn terug te vinden op www.rmn.nl of in de gratis RMN app. 

Bij grote hoeveelheden puin en tuinafval is het volgens RMN vaak makkelijker om een bouwcontainer aan huis te huren.