Spelmoment in de wedstrijd JSV-Houten.
Spelmoment in de wedstrijd JSV-Houten. Foto: Jordi Jupijn

Gelijkspel voor SV Geinoord, verlies voor JSV

Sport

NIEUWEGEIN • SV Geinoord en JSV zijn de nieuwe competitie beide met een uitwedstrijd begonnen. Geinoord startte tegen PVCV met een 0-0 gelijkspel, terwijl JSV in de blessuretijd nog met een nederlaag van 2-1 genoegen moest nemen.

PVCV startte sterk. Met kunst- en vliegwerk wist Geinoord Vleutense doelpunten te voorkomen. Pas na een klein kwartier kwam Geinoord beter in de wedstrijd, maar ook Nieuwegeinse treffers bleven uit.

Na een 0-0 ruststand was Geinoord in het eerste half uur van de tweede helft de bovenliggende partij, maar de kansen werden niet benut. In de slotfase van de eerste helft kwam Geinoord nog even flink onder druk te staan, maar vooral dankzij doelman Mitchell van Oort werd het einde met 0-0 gehaald.

Komende zaterdag krijgt Geinoord in eigen huis te maken met een oude bekende: Desto.

‘Kansen werden niet benut’
JSV slaagde er zaterdag tegen Houten niet in een punt te pakken, ook al scheelde het niet veel. Pas in de blessuretijd van de spannende wedstrijd slaagde Houten erin de regionale kraker in zijn voordeel te beslissen. Het werd 2-1.

Trainer Henri Berghoef was echter niet ontevreden. “Ik heb mijn ploeg goed zien spelen”, zei hij. “Helaas werd dat goede spel niet met een of meer winstpunten beloond. We kregen behoorlijk wat kansen, maar helaas werden die niet benut.”

Zaterdag komt het Utrechtse Elinkwijk op bezoek. Berghoef: “Wie weet kunnen we dan voor een verrassing zorgen. Dat zou mooi zijn.’’